Litiumsilikat

Litiumsilikat

Betongsliping og betongpolering – mest miljøvennlig!

Betongsliping og betongpolering er den rimeligste overflatebehandlingen av industrigulv – i hele betongslipingsmarkedet. Litiumbehandling passer både til utvendig og innvendig betonggulv. Velg mellom høyglans eller matt overflate – du bestemmer. Det spiller ingen rolle om betonggulvet er helt nytt, eller om det er mange år siden det ble støpt.

Litiumbehandling kan anvendes på alle harde gulvmaterialer, som for eksempel betonggulv, terazzogulv og natursteingulv.

Litiumsilikat VS natrium og kalium (Ashford formula)

Litiumsilikater er allment anerkjent som den beste behandling for å utvide levetiden til betong. Dette ved å forbedre holdbarheten betraktelig!

Selv om litiumsilikater primært brukes i kommersielle og industrielle applikasjoner (lageretasjer), er de nå i økende grad brukt i boliger for å gi langvarig beskyttelse mot krakelering og vanninntrenging.

Litiumoverflatebehandlinger er klasset ut i fra høyeste krav, blant annet sertifikat som SCS Indoor Advantage TM Gold, og godkjenning fra U.S Green Building Council.

Betonggulvet før og etter Gulvtec betongsliping og litiumbehandling

Fordeler ved Litiumbehandling

1. Litium ekspanderer ikke

Natrium- og kaliumsilikater kan danne en ekspansiv alkali-silika-gel i betongen. Denne absorberer fuktighet og utvider seg før den tørker ut og krymper. Dette er grunnen til at selv skikkelig herdet betong noen ganger kan utvikle krakelering eller sprekker etter påføring av natrium- og kaliumprodukter.

Reaksjonen av litium i betong er ikke-ekspansiv, og vil derfor ikke bidra til krakelering, sprekker eller Alkali-Silica Reaction (ASR). Ditt betonggulv vil holde seg vakkert – lenge!

2. Ingen absorbering av vann

Litiumsilikater absorberer ikke vann, og dette er tilfellet ved de fleste natrium- og kaliumbaserte produkter. Den resulterende strukturen er mer vannavvisende, og dermed lettere vedlikeholdt.

3. Dypere penetrasjon

Litium-ioner er mindre enn natrium- og kalium-ioner, derfor trenger disse dypere ned i betongen. Dypere penetrasjon vil sikre bedre skydd og et bedre herdet betonggulv. Litiumsilikatbehandling øker lysrefleksjonen betydelig, opp til 36%. Friksjonen blir over 40% høyere enn på gulv som er behandlet med Bonevox eller Twister.

4. En jevnere overflate

Litium reagerer jevnere utover betongen. Natrium og kalium har en tendens til å skape et ujevnt resultat, og kan skape klumper i betongoverflaten. Resultatet med Litium er jevnere, hardere og tettere betong overflate.

5. Litium danner lavest saltutslag

Muligheten for at silikater skal danne saltutslag er størst ved bruk av natrium, lavere med kalium, og lavest med litium. Saltutslag er et hvitt pulver som kan vises på overflaten av betongen når temperaturen er lav og fuktighetsinnhold er for høyt.

Betonggulv etter ti års bruk

De betongblandinger som inneholder litium synes fortsatt pene etter ti års bruk.

Selv om bare små forskjeller ble observert mellom det visuelle inntrykket av disse betongblandinger i midten og til venstre, synes litium å ha vært mer effektiv når det gjelder sprekker.

LEED-Logo

Kontakt oss